Centrum oogt onwezenlijk rustig zonder openbaar vervoer

ABVV-militanten deelden de hele dag flyers uit. Foto: Luk Luyten

Centrum oogt onwezenlijk rustig zonder openbaar vervoer

Print
Wilrijk - Het centrum van Wilrijk lag er de hele stakingsdag onwezenlijk rustig bij.

Dat kwam door de totale afwezigheid van openbaar vervoer, dat op gewone werkdagen voor een niet aflatende drukte zorgt in de Heistraat en op de Bist. Alle winkels, café’s en restaurants waren gewoon open. Bij Carrefour werd wel gestaakt, maar gelegenheidspersoneel hield de kassa’s open, zodat de klanten gewoon hun boodschappen konden doen.

Ook IKEA was gewoon open maar de hele dag deelde goedgemutste ABVV-militanten deelden pamfletten uit aan de bezoekers. Bij de groendienst staakten ongeveer drie op de vier werknemers en ook het containerpark en het zwembad bleven dicht. Het districtshuis heeft op maandag zijn wekelijkse sluitingsdag voor het publiek.

Op het industrieterrein Ter Beke lagen grote bedrijven als Coca Cola helemaal plat. De vlaggen van de verschillende vakbonden wapperden er aan de gesloten poorten. Bij Coca Cola ook geen spoor van stakingspiketten. Wel een eindje verderop bij Speed Colli. Maar de zeldzame werkwilligen werd niets in de weg gelegd.

Bij transportfirma H. Essers kwamen de meeste werknemers wel opdagen, al reden er beduidend minder vrachtwagens af en aan.

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio