Christelijke Mutualiteit Mechelen klinkt op 125-jarig bestaan

Foto: LDN

Christelijke Mutualiteit Mechelen klinkt op 125-jarig bestaan

Print
Mechelen - De Christelijke Mutualiteit (CM) Mechelen-stad bestaat 125 jaar. Een afvaardiging van het ziekenfonds werd door het stadsbestuur ontvangen.

Met haar 125-jarig bestaan schrijft CM-Mechelen een beetje geschiedenis want het is daarmee één van de oudste ziekenfondsen van Vlaanderen. “Dat vieren we zowat het hele jaar door”, zegt Patrick Peeters, teamverantwoordelijke van het CM-kantoor in Mechelen.

In april van dit jaar werd het oudste CM-lid, de 102-jarige Paline Devynck, als oudste lid in de bloemetjes gezet. Het stadsbestuur liet de jubilaris ook niet in de kou staan. Een afvaardiging werd door schepen van Financiën, Walter Schroons (CD&V), ontvangen om een tinnen stadsschotel in ontvangst te nemen. Nadien heeft CM met al haar medewerkers, vrijwilligers en sympathisanten geklonken tijdens een drink op de Schoenmarkt.

Na de vakantie organiseert CM-Mechelen de Cava-wandeling die in het teken staat van zorg voor zieken in Mechelen vroeger en nu. “Daar zijn nog steeds sporen van terug te vinden in de Dijlestad”, zegt Patrick Peeters.

Lees het hele verhaal in de maandagkrant van Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio