© LDN

© LDN

1 / 2

Mechelen testcase voor groepsaankoop asbestverwijdering

Ivarem en Ovam organiseren voor heel de Mechelse regio samen een groepsaankoop om asbesthoudend materiaal in de buitenste schil van een gebouw te vervangen door een veilig alternatief. “Wie meedoet kan een serieuze besparing doen”, zegt Rita Van den Bossche van Ivarem.

Leo De Nijn

De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) gaat de komende jaren het verwijderen van asbest uit daken van woningen, schoolgebouwen, bedrijven en jeugdlokalen in Vlaanderen coördineren. Tegen 2040 moet heel Vlaanderen asbest vrij zijn. “We zoeken naar partners om dat allemaal vlot te laten verlopen”, zegt Ann Cuyckens, afdelingshoofd Saneren van Ovam.

“Een daar willen wij als Intergemeentelijke Vereniging voor duurzaam Afvalbeheer Regio Mechelen (Ivarem) met onze gemeenten graag op inspelen”, zegt Rita Van den Bossche.

Ivarem is in de Landbouwstraat in Mechelen met een proefproject gestart, maar hoopt dat ook heel wat bewoners uit Berlaar, Bonheiden, Bornem, Duffel, Lier, Mechelen, Putte, Puurs, Sint-Amands, Katelijne en Willebroek mee op de kar springen.

Bedoeling is dat Ivarem de geïnteresseerden in contact brengt met de aannemer voor een prijsofferte. “Al het asbestafval dat tijdens deze groepsaankoop ontstaat, zal op kosten van Ovam afgevoerd en gestort worden. Voor bijvoorbeeld een dak van 100 m2 kan deze extra besparing tot 400 euro bedragen. Dit aanbod geldt uiteraard alleen voor deelnemers aan de groepsaankoop”, zegt Van den Bossche.

Meer informatie over de groepsaankoop op www.ivarem.be of bel naar de gratis infolijn van Ivarem 0800-90.441. Meer info over het Vlaams asbestafbouwbeleid vindt u op www.ovam.be/asbest.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio