© LDN

© LDN

1 / 2

Hippe bistro focust op toekomstig Mechelen

Op de Botermarkt is vrijdag de nieuwe pop-upbistro van Mechelen Morgen, M-Pop, geopend. Het eetcafé van uitbater en Mechelaar Steven Pauly focust op nieuwe bouwprojecten in de stad. Na de zomer krijgt het een vaste stek in het Clarenhof.

Leo De Nijn

Burgemeester Bart Somers (Open Vld) en schepen van Openbare Werken, Chris Backx (N-VA) kwamen er de eerste pinten tappen. “Het is een tijdelijke vestiging omdat de opening van het geplande themacafé van Mechelen Morgen, het zogenaamde M-Punt in het Clarenhof, voorlopig moet worden uitgesteld wegens het ontbreken van enkele vergunningen", vertelt Walter Walgraeve, coördinator van Mechelen Morgen.

Walgraeve: "De bezoekers zullen ons hier dan ook héél de zomer kunnen terugvinden en het is vooral de bedoeling dat ze tijdens het eten of het drinken van een cocktail, het Mechelen van Morgen leren ontdekken tijdens kleine mini-expo’s van maquettes en foto’s op de binnenmuren in de M-Pop."

“Maar we gaan er ook archeologische vondsten tentoonstellen die archeologen op de Tinelsite hebben opgegraven, zoals eeuwenoude munten. Dit alles wekt in deze bistro het Mechelen van morgen tot leven”, zegt burgemeester Bart Somers. Verder zal je op geregelde tijdstippen tijdens lezingen ook meer te weten komen over hoe het Mechelen van morgen wordt gerealiseerd.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio