Jongeren Buso op bezoek bij politie Mechelen-Willebroek

Print
Mechelen - Jaarlijks komen zo’n vijfhonderd leerlingen uit een 25-tal scholen op bezoek in het politiecommissariaat van Mechelen. Woensdagnamiddag werden 19 jongeren met een verstandelijke beperking van Buso-school Sint-Janshof rondgeleid.

De lokale politie Mechelen-Willebroek verwelkomt elk jaar 20 tot 25 klassen uit de basisscholen. De bezoeken gebeuren op aanvraag.

“Naar de kleuterscholen rijden we zelf met een patrouillewagen. Bij een bezoekje aan het commissariaat krijgen kinderen een demonstratie met een van onze politiehonden. We brengen ook een bezoekje aan de meldkamer en het cellencomplex en we informeren hen over de uitrusting van een agent zoals een wapengordel, een wapenstok, handboeien en een kogelvrije vest”, zegt woordvoerder Dirk Van de Sande.

Groep Intro, die naschoolse activiteiten organiseert, was woensdag met 19 leerlingen van de Buso-school Sint-Janshof te gast bij de politie. “We gaan geregeld met deze jongeren met een verstandelijke beperking op stap om ze Mechelen te laten ontdekken. Een bezoek bij de politie stond al langer op hun verlanglijstje”, vertelt Jolien Gadeyne, projectcoördinator bij Groep Intro. “Ze zitten met veel vragen over de werking van de politie en daar hebben ze hier een antwoord op gekregen."

Groep Intro plant volgend jaar een gelijkaardig bezoekje aan de brandweerkazerne.

 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio