© LDN

Mechelen schakelt ambassadeurs in om eerlijke handel te promoten

Vier ‘Fair Trade Ambassadeurs’ engageren zich om de wereldwinkel fair trade nog meer op de kaart te zetten. Volgende maand wordt de Onze-Lieve-Vrouwestraat de eerste FairTrade winkelstraat van ons land en zijn twee van de vijf sterren binnen om Mechelen tot ‘5 sterren Fair Trade Stad’ uit te roepen.

Leo De Nijn

Een stad die de titel ‘FairTrade’ behaald heeft, komt nu in aanmerking om een ‘5 sterren-FairTradeStad’ te worden. De overkoepelende doelstelling van dit sterrensysteem is het engageren van de bevolking voor Fair Trade.

“Een nieuwe aanpak van de nationale campagne waar we als stad alles voor gaan doen om deze sterren nog voor het einde van dit jaar te pakken te krijgen. De campagne spoort gemeenten aan om fair trade nog meer op de kaart te zetten door middel van Fair Trade Ambassadeurs, Fair Trade Frans, een eerlijke straat, een actie van het bestuur en het werken rond communicatie”, zegt schepen van Duurzaamheid en Internationale Samenwerking Marina De Bie (Groen).

De titel van ‘Fair Trade Gemeente’ heeft Mechelen sinds 2007 gekregen. “We behouden jaar na jaar de titel omdat we daar nogal wat engagementen voor nemen. We houden met Fair Trade Mechelen en de wereldwinkel een paaseierenzoektocht, workshops voor het stadspersoneel, lezingen, de Fair Tradeweek en zelfs een festival rond eerlijke kledij”, zegt de Mechelse schepen.

Met het aanstellen van vier Mechelse Fair Trade Ambassadeurs is een eerste ster binnen. Deze vier ‘genomineerden’ zijn Tonny Van Bavel (eigenaar Supergoods), straatartiest Peter Gusta, Bellemadam Myriam Sips en uitbater van café Sava, Karel Meyer. Zij gaan al hun troeven uitspelen om fair trade bij de Mechelaars te promoten.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio