Leerlingen BimSem brengen theaterspektakel in het Frans

Print
Mechelen - ‘Le petit théâtre’ is het jaarlijkse totaalspektakel in het Frans van het eerste jaar van BimSem in Mechelen. Het is een wervelende show waaraan 130 leerlingen meewerken. Woensdag- en donderdagavond staan ze er mee op de scene in de stadsschouwburg.

In de show worden bekende Franse chansons gezongen, grappige sketches gespeeld en mooie choreografieën gedanst. Ook de presentatie is volledig in het Frans. De hele show wordt ondersteund door een live orkest van leerlingen en leerkrachten onder de deskundige leiding van een leraar (Latijn)-dirigent.

LPT werd gedurende de eerste helft van het schooljaar voorbereid en ingeoefend door de leraren Frans tijdens de lessen FEX (Franse Expressie) en tijdens de middagpauzes. De laatste weken werd er ook tijdens de woensdagnamiddagen druk gerepeteerd. Onder de leiding van de muziekleraren, de leraren Frans,  leerlingen uit de hogere jaren en enkele leraren met dans- of acteertalent werden de muziekstukken, de sketches en de choreografieën ingeoefend.

Nieuwigheden dit jaar zijn een heuse circusact en een oefening in  body- en ecopercussie door een grote groep leerlingen. ‘Le petit théâtre’ (LPT) gaat zijn 26ste jaar in, maar het blijft volgens de directeur én de leerlingen de beste manier om de eerste communicatie in het Frans te voeren.

 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio