© Marc Aerts

Ladderzatte bestuurster valt uit Wodca-wagen

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft tijdens het afgelopen weekend 29 dronken chauffeurs uit het verkeer geplukt. Eén vrouwelijke bestuurster moest ondersteund worden, de andere viel van het trapje van de wodca-wagen.

Leo De Nijn

De lokale politie Mechelen-Willebroek liet tijdens het afgelopen weekend 1061 bestuurders blazen. Tien rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken.

De hoofdprijs was besteld voor een vrouwelijke bestuurster die met 2,6 promille in haar bloed achter het stuur zat. Ze moest door de politie-inspecteurs ondersteund worden, want ze kon niet meer op eigen kracht in de wodca-wagen stappen. Ze was niet de enige vrouw die véél te dronken was. Een andere bestuurster had 2,3 promille alcohol in haar bloed en kwam bij het uitstappen van de wodca-wagen zelfs ten val.

Tijdens de controle weigerde een bestuurder van een BMW 5-serie op de N16, aan het kruispunt met de Elektriciteitstraat, te stoppen. Hij gaf plankgas en reed aan het kruispunt Guido Gezellelaan (Mc Donalds) door het reeds geruime tijd op rood staande verkeerslicht.

“Onze ploegen zijn er een tijdje achteraan gereden, maar aangezien de vluchter ongeoorloofde risico’s nam voor zichzelf en andere weggebruikers, raakten ze het spoor bijster. Met de ANPR-camera’s konden we de nummerplaat van zijn voertuig detecteren. Deze zaak krijgt nog een staartje voor de rechtbank”, aldus de politie.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio