© LDN

© LDN

1/2

Muzikant Sis Vermuyten is Verdienstelijke Mechelaar 2015

Setdresser en muzikant Sis Vermuyten (60) is door het Koninklijk Verbond der Mechelse Geburenkringen uitgeroepen tot Verdienstelijke Mechelaar 2015.

Sis Vermuyten kwam vorig jaar in de belangstelling met Sjarabang voor zijn jarenlange inzet voor mensen met een verstandelijke beperking. Vermuten, zelf een pijnpatiënt, is één van de stuwende krachten achter Sjarabang en het straattheater waarmee ze afgelopen zomer in de Mechelse binnenstad hebben uitgepakt.

Sis is opvoeder van opleiding, maar werkt al 26 jaar voor VTM - momenteel als setdresser. Voorts werkte hij achter de schermen bij onder meer het MMT, De Maan en het Conservatorium.

Als pijnpatiënt heeft hij jarenlang gestopt met muziek maken achter de piano, tot hij onlangs onder impuls van zijn dochter opnieuw is beginnen te spelen.

De Verdienstelijke Mechelaar 2015 heeft voor het nieuwe jaar ook weer extra plannen met Sjarabang. “Klopt’, zegt hij. “0p 8 en 10 maart vindt het Kunstproevenfestival plaats in het Cultureel Centrum. We hebben hiermee het tweede grootste evenement in België voor mensen met beperkingen. Verder hebben we in juni een nieuwe theaterproductie in de steigers staan”, aldus de Verdienstelijke Mechelaar.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio