© Marc Herremans

Politie plukt bestuurder uit verkeer die acht glazen Hoegaarden gedronken had

Bij alcoholcontroles in Mechelen en Willebroek heeft de politie twaalf rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken. Eén van de gecontroleerde bestuurders had acht glazen Hoegaarden gedronken, maar kon zich niet herinneren wanneer juist.

Leo De Nijn

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft tijdens twee voorbije weekendnachten 632 autobestuurders laten blazen op de R6, Lierse-, Antwerpse- en Hombeeksesteenweg en Steenweg op Blaasveld in Mechelen en in de Denderlaan in Willebroek. Twintig bestuurders werden uit het verkeer geplukt. Zeven onder hen wegens onder invloed rijden van drugs in het verkeer.

Een bestuurder die het meest alcohol in zijn bloed had werd op de Hombeeksesteenweg geflitst toen hij 84 kilometer per uur reed in de bebouwde kom. “Toen hij aan de kant werd gezet had de man liefst 2,5 promille alcohol in zijn bloed. Hij gaf toe acht glazen Hoegaarden gedronken te hebben, maar kon zich niet meer herinneren wanneer juist…”, zegt Gert Mathay van de lokale politie Mechelen-Willebroek.

Wat bij de controles ook opviel, is dat chauffeurs met hun auto rijden waarvan de schouwing al een tijd vervallen is. Bij de ene was dat sinds november 2014. Deze bestuurder kon ook geen rij- en een kentekenbewijs voor zijn auto voorleggen. Van een andere bestuurder was de schouwing van zijn auto sinds januari 2012 vervallen. “Hij kon ook zijn rijbewijs niet tonen omdat het nog bij de politierechter in Antwerpen lag wegens een rijverbod”, stelt communicatieconsulent Mathay.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio