Dag van de Wetenschap lokt duizenden jonge bezoekers naar campussen

Print
Mechelen / Sint-Katelijne-Waver - De Dag van de Wetenschap, een initiatief van de Vlaamse Overheid om jongeren warm te maken voor technologie en wetenschap, bracht zondag in Mechelen duizenden bezoekers op de been. Wij gingen kijken op Campus Pitzemburg en De Nayer.

Opvallend veel jongeren op bezoek bij Campus Pitzemburg van het Busleyden Atheneum in de Bruul. “Onze proefjes en demo’s zijn gericht op kinderen van tien tot twaalf jaar die interesse hebben voor wetenschap en techniek. De overheid doet al een aantal jaren inspanningen om kinderen te bewegen wetenschappen te studeren, via de zogenaamde STEM-richtingen. Daarom zijn wij dit schooljaar ook begonnen in het eerste, tweede en derde middelbaar om activiteiten binnen de STEM-richting aan te bieden”, zegt directeur Jeroen Van der Auwera van Campus Pitzemburg.

Wat verderop kon je op de speelplaats onder waterdruk een raket lanceren en leren een robot maken. Heel het gamma van heel eenvoudige proefjes tot ingewikkelder dingen, konden jongeren proeven.

Heel veel activiteit ook bij Thomas More, campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver. Kinderen konden er zelf een robot besturen of digitale dobbelstenen maken. Ook hier weer de wens naar meer vrouwen die moeten kiezen voor de wetenschap.

 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio