© Tapasfestival

Merode Tapasfestival

Deze zomer vindt de derde editie van het Merode Tapasfestival plaats. Van 6 tot 15 juli kan je je in de voortuin van het gemeentehuis van Westerlo verwachten aan prachtige decors, lekkers uit de streek en tal van animatie. De toegang is gratis.

Leo Brouwers

Tien dagen lang bereiden koks uit de streek de lekkerste tapas en kleine bordjes met streekgerechten of ingrediënten uit de regio. Bij retrobar Jeanneke zijn er meer dan 300 zitplaatsen waar je kan komen proeven van het unieke festivalbier Jeanneke de Merode en andere lekkere drankjes uit de Merode.

Tijdens dit festival voor familie en vrienden staat er een goedgevuld animatieprogramma op de planning. Er zijn paardentochten, ezelwandelingen, erfgoedwandelingen, initiatie salsadansen, sprookjeswandelingen, een kasteelbezoek en een circus,… Verder staat er op 12 juli om 22 uur de avondfilm Patser van Adil Er Arbi met Mateo Simoni op het programma en worden de voetbalwedstrijden van onze Rode Duivels op een groot scherm getoond. Elke dag en avond wordt het Tapasfestival opgeluisterd met tal van optredens. Op zondag 8 juli om 16 uur treden er enkele deelnemers op van de Westel Kids Got Talent. Op de Vlaamse feestdag 11 juli kan je komen genieten van een gratis optreden van Sasha & Davy.

www.demerodeonline.be/tapasfestival - mail.dmo@telenet.be

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio