© Bib Westerlo

Plan uitbreiding bib Westerlo klaar

Het plan voor de uitbreiding van de bib van Westerlo is klaar. De gemeenteraad keurde maandag het bestek goed waarmee de aannemer binnenkort aan de slag kan.

Leo Brouwers

De bib in het Kasteelpark in Westerlo krijgt een grotere inkomzone. Daarin is ook plaats voor een inleverschuif en receptieruimte. Ook de jeugdbib vergroot en er zijn verbeteringswerken gepland aan het zaaltje van de bib. In het ontwerp gebruikte architecte Sarah Theeuws veel glas zodat het gebouw, dat van begin jaren 90 dateert, een veel hedendaagsere en meer open uitstraling krijgt. Ook de verwarming, de ventilatie en koeling krijgen een update zodat ze voldoen aan de huidige en toekomstige normen.

De bib van Westerlo blijft groeien. Vooral de jeugdafdeling doet het erg goed. Geregeld zijn er gesmaakte lezingen en activiteiten. Ook komen de Westelse scholen er vaak op bezoek. De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de digitalisering van de catalogus en de uitleen. Met deze uitbreiding maakt men de modernisering van de dienstverlening ook naar buiten heel zichtbaar.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio