© Leo Brouwers

Lionsclub deelt 30.000 euro uit aan goede doelen

Lionsclub Heist-Westerlo Juweel der Netevallei heeft dit jaar weer enkele succesvolle activiteiten georganiseerd. De opbrengst, ruim 30.000 euro, werd gisteren overhandigd aan verschillende sociale doelen uit de regio.

“Het aantal gefundeerde verzoeken tot sponsoring stijgt jaarlijks”, vertelt Christel Onsea, voorzitter van de serviceclub. “Dat is voor ons meteen een aanwijzing dat er nog heel wat lokale noden blijven bestaan. Die verzoeken worden door onze commissie bekeken.”

Dit jaar mochten de Schommel, Levensruimte, Tongelsbos, de Stuw, ’t Volderke, Seko LMD, de Cliniclowns, de Sociale Kruidenier, Kruislink, Kortjakje, Limmerik, Noodopvang Westerlo, ­Tarag, het Hippisch Zorgcentrum en MPI Oosterlo een cheque ontvangen. Lionsclub Juweel der ­Netevallei deelde voor 30.000 ­euro aan cheques uit.

Marie De Poorter van ‘t Volderke in Meerhout mocht een cheque van 3.200 euro ontvangen. ’t Volderke vond 30 jaar geleden zijn bestaans­redenen in de behoefte aan opvang en woongelegenheid voor volwassenen met een ernstige ­fysieke handicap. Het voorzien van aangepaste accommodatie, verzorging en begeleiding geeft deze volwassenen de kans om zo zelfstandig mogelijk hun leven te leiden, betrokken in de maatschappij die hen omringt. “We zijn ontzettend blij met dit bedrag”, vertelt Marie De ­Poorter. “We dienden een project in waarbij we vroegen om twee derde van de aankoop van een nieuwe passieve tillift te sponsoren. In ‘t Volderke verblijven 30 mensen die niet meer mobiel zijn. Een tillift ontlast het personeel van zwaar werk en het is een comfort voor onze bewoners."

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio