© GVA

Webshop Plantiful.be wint SafeShops Award

Amper zes maanden na de lancering van hun webshop voor vetplanten en cactussen, Plantiful.be, mogen Ellen Boeckx en Mathias Vissers hun eerste award op zak steken.

GVA

Op donderdag 8 maart werden de Belgische SafeShops awards uitgereikt, een onafhankelijke verkiezing van de beste webshops in België, vergeleken op basis van kwalitatief onderzoek. Plantiful.be mocht daar de Brilliant Concept Award ?in de categorie small in ontvangst nemen. “Je maakt enkel kans op een nominatie als je webshop volledig voldoet aan de regels, zowel qua wetgeving als veiligheid. De nominatie was dus sowieso al een erkenning dat we volledig volgens de regels van de kunst onze webshop uitbaten”, aldus Mathias.

Tevredenheidsonderzoek“Het fijne aan deze award is dat het geen populariteit stemming is tussen de verschillende kandidaten met een strijd om ter meeste stemmen, maar dat de uitreiking gebeurd op basis van een tevredenheidsonderzoek, gevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau", zegt Ellen. "Enkel de mensen die het afgelopen jaar een bestelling hebben geplaatst op desbetreffende webshops konden hun stem laten horen."

Alle plantjes komen rechtstreeks van de kweker en worden pas bij een bestelling uit de serre gehaald. Zo kunnen de klanten steeds zeker zijn dat ze de meest verse en mooiste vetplantjes en cactussen toegestuurd krijgen."Bij elk vetplantje kan de klant ook een bijhorende pot kiezen", zegt Mathias. "Wie bij ons bestelt koopt steeds een plant-pot-combinatie en dat maakt ons wel uniek. De vetplantjes worden verstuurd in ?speciale plantencups waarin de planten vastgezet worden en waarmee alle blaadjes, of stekels van de cactussen, toch goed beschermd blijven en dus heelhuids bij de klant aankomen.”

Het koppel is dan ook ontzettend blij met deze award. “We blijven keihard aan onze webwinkel werken, om stap voor stap elke dag te groeien in onze nichemarkt. Onze lijst met ideeën en ambities is nog lang, dus we weten nog wel wat doen”, lacht Ellen. De webshop is te vinden via www.plantiful.be. Wie online een bestelling plaatst kan de plantjes een paar dagen later thuis verwachten

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio