© GVA

Lopend en fietsend van kerk tot kerk

Om creatief te blijven en ervoor te zorgen dat de jongeren steeds opnieuw geprikkeld worden om te sporten organiseert atletiekclub Westerlo voor de eerste keer een ‘Ronde van Westel’. 

GVA

Atletiekclub Westerlo is een onderafdeling van AC Herentals en telt 250 atleten, waarvan het merendeel jonger is dan 16 jaar. Atletiekdisciplines zoals o.a. spurt, hoogspringen, speerwerpen en hordenlopen komen er aan bod. “Vanaf een leeftijd van 6 jaar worden deze disciplines spelenderwijs geoefend”, vertelt jeugdcoördinator Nicole Wouters. “Vanaf een leeftijd van 11 jaar hebben de kinderen meer training en uitdaging nodig. Zo trainen we ook elke zondagvoormiddag in de Beeltjens waar alle bospaadjes worden aangedaan. Lopen is meer dan bewegen. Het is een sociaal gebeuren dat zowel lichamelijk als geestelijk alleen maar positief ervaren wordt.”

Jongeren prikkelen“Om creatief te blijven moeten we ervoor zorgen dat onze jongeren steeds opnieuw geprikkeld worden om te sporten”, gaat Wouters verder. “En dus organiseren we dit jaar voor de eerste keer onze ‘Ronde van Westel’. Op zondag 11 maart vertrekken we om 9.30u aan de kerk van Tongerlo en vervolgens lopen of fietsen we naar de kerk van elk deeldorp. Het wordt een trip van ongeveer 28 km vertrekkende aan de kerk van Tongerlo. Dan doen we Westerlo, Zoerle-Parwijs, Heultje, Voortkapel, Oosterwijk en Oevel om tenslotte te eindigen bij ons vertrekpunt in Tongerlo. Aan elke kerk zullen vrijwillige ouders klaarstaan met drank en fruit, en wordt er van loop/fietsteam gewisseld." 25 jeugdatleten tussen 12 jaar en 16 jaar schreven zich in. Reken daar nog een twintigtal ouders, broers en zussen op de fiets bij en een viertal volgwagens, dan levert dat een vijftigkoppige volksverplaatsing op doorheen groot Westerlo.

Elke dinsdag- en donderdagavond zijn er trainingen van 18.30 tot 20u op het Sporta in Tongerlo. Geïnteresseerden kunnen er steeds een kijkje komen nemen.

Info : engelen.wouters@skynet.be

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio