Oud-scouts springen in de bres voor hun broeders uit Blauberg

Op zaterdag 9 december gingen de lokalen van de scouts en de KSA van Blauberg (Herselt) in vlammen op. Een kortsluiting was de oorzaak. Zo’n 250 leden zitten sindsdien zonder lokaal. De oud-scouts van Westerlo schenken de opbrengst van hun jaarlijkse ontbijt aan de getroffen jeugdvereniging.
Print

Het jaarlijkse ontbijt van de Westelse oud-scouts staat steevast in het teken van een goed doel. Omdat ze zo geraakt zijn door het verlies van hun scoutsvrienden uit Blauberg, willen ze de opbrengst van dit jaar graag aan hen en de KSA schenken.

“We zijn daar heel blij mee”, zegt hoofdleider Ward Weckhuysen van de Blaubergse scouts. “We willen hier vooral nieuw spelmateriaal mee kopen. Dat ging allemaal verloren in de brand.” Voor hen is het nog zo’n drie jaar wachten op een nieuw lokaal. Tot dan is het behelpen in de abdij van Averbode en binnenkort in containers die ze van de scouts van Tessenderlo in bruikleen gaan krijgen.

Het ontbijt van de oud-scouts van Westerlo vindt plaats op zondag 18 maart, van 7.30 uur tot 11 uur, in de scouts-en chirolokalen aan de Guldensporenlaan in Westerlo. Tickets kosten 13 euro en 8 euro voor een kinderontbijt. Ook afhalen kan. Voor die prijs krijg je een royaal ontbijt en een glas cava of fruitsap en koffie à volonté. Vooraf reserveren is nodig en dat kan online via https://goo.gl/forms/WjnHWr3cxZJRFnbw2 , bij Bakker Vleugels in Blaubergdorp en bij Schoenmakerij ’t Zooltje in de Koning Leopoldlaan in Westerlo. Inschrijven kan tot zondag 11 maart.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio