Extra kerstsfeer op school

Foto: RR

Extra kerstsfeer op school

Print
Westerlo - Elk jaar zorgt de ouderraad van kleuter- & lagere school ’t Rietje in Westerlo wel voor wat extra kerstsfeer op de school. Ze voorzien zo al jaren een kerstboom op de speelplaats en een jaarlijkse afspraak met de kerstman staat ook op de agenda. Dit jaar echter is er nog wat meer aan de hand.

Omdat het vinden van een mooie kerstboom niet zo eenvoudig is hebben ze ervoor gekozen om er eentje te laten maken. Ze hebben de leerlingen van het Buitengewoon Secundair onderwijs van Tongelsbos onder de arm genomen en deze jongens en meisjes hebben een zeer fraaie kerstboom gemaakt. Voorzien van de nodige gaatjes kunnen de leerlingen leuke en feestelijke ballen in de boom hangen.  Ook daar heeft men voor iets bijzonders gekozen. 

Net zoals helaas heel wat andere mensen zijn er op de school ook enkele ouders/grootouders die ziek zijn.  Zwaar ziek zijn. Daarom hebben ze, samen met de leerlingen, kleurrijke kraanvogels geplooid en in de bollen gestoken. Een oude Japanse legende zegt immers dat iedereen die 1000 origami kraanvogels vouwt, zijn wens tot gezondheid in vervulling ziet gaan.

Dit is een initiatief van Jules, Elin en Marcel Dierckx, kinderen van een zieke papa waarvoor op 6 en 7 januari een mooie benefiet wordt georganiseerd in ’t Boswachtershuis in Westerlo. De ouderraad van ’t Rietje zal deze actie voor 200% ondersteunen.

 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio