© Leo Brouwers

© Leo Brouwers

© Leo Brouwers

© Leo Brouwers

© Leo Brouwers

© Leo Brouwers

1 / 6
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Buiten de lijntjes durven te kleuren loont

De Kinderclub in Westerlo-centrum won de eerste prijs in een knutselwedstrijd, die het Vlaams Platform Kinderopvang uitschreef in het kader van de week van de Buitenschoolse Kinderopvang.

Leo Brouwers

De week van de Buitenschoolse Kinderopvang is een initiatief van het Vlaams Platform Buitenschoolse Kinderopvang. In tientallen Vlaamse gemeenten organiseerden de begeleiders van de Kinderclubs extra activiteiten in het teken van Letterpret. “De bedoeling van het thema Letterpret was om op een ongedwongen en speelse manier de kinderen in contact te brengen met letters door allerhande beweegspelletjes, knutselactiviteiten, dansopdrachten en leesspeurtochten aan te bieden”, vertelt Greet Maes, diensthoofd van de Kinderopvang in Westerlo. “Vijf van onze locaties namen deel aan de wedstrijd en de afdeling van Westerlo-centrum kwam als winnaar uit de bus van alle Vlaamse inzendingen. Met een spraakmakende foto moesten we tonen hoe we met letters aan de slag gingen.”

Begeleiders, kinderen en zelfs ouders werkten samen om met een origineel idee op de proppen te komen. “We werkten met klei en maakten in reuzegrote letters het woord ‘letterpret’”, vertelt Sam. “Die letters werden volgepropt met lucifers en vervolgens aangestoken door een volwassene. Het was mega leuk om doen en het is tof dat we er een leuke prijs mee wonnen.” De prijs in kwestie was een grote sinterklaaszak met allemaal knutselmateriaal in.

Het Vlaams Platform Buitenschoolse Kinderopvang kreeg 101 inzendingen binnen. “We kozen voor het ontwerp van de Kinderclub van Westerlo-centrum omwille van de originaliteit en de durf om buiten de lijntjes te kleuren”, vertelt Carine Breughelmans, afgevaardigde van het Vlaams Platform. “Deze prijs is de verdienste van alle Kinderclubs in Westerlo”, gaat Greet Maes verder. “Al onze mensen hier verdienen een pluimpje voor hun tomeloze inzet het ganse jaar door. De Kinderclub staat voor meer dan alleen maar kinderen opvangen.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio