Al eens een cactus op het internet gekocht ?

Foto: Plantiful.be

Al eens een cactus op het internet gekocht ?

Print
Westerlo - Twee jonge starters uit Westerlo zijn de webshop Plantiful.be gestart waarop je vetplanten en cactussen online kan kopen. Ellen Boeckx & Mathias Vissers, de twee plantenliefhebbers die achter het project zitten, speelden al lang met het idee om zelf een webshop te starten.

“We werken beiden in digital agency en helpen elke dag klanten met hun webshop. Na die jarenlange ervaring wilden we zelf wel eens de handen uit de mouwen steken”, vertellen Mathias en Ellen. “Gezien we zelf grote fan zijn van vetplantjes omdat ze er zo speciaal  uitzien, en super eenvoudig zijn in onderhoud, was de keuze voor dit product snel gemaakt.” 

De nieuwe webshop draagt kwaliteit hoog in het vaandel. “Alle plantjes komen rechtstreeks van de kweker en worden pas bij een bestelling uit de serre gehaald. Zo kunnen onze klanten steeds zeker zijn dat ze de meest verse en mooiste vetplantjes en cactussen toegestuurd krijgen. Bovendien maken we het leven gemakkelijk voor iedereen die op Plantiful.be besteld. Geen gedoe meer om nog een bijhorende pot te gaan zoeken die past, want dat werk hebben wij al gedaan. Wie bij ons bestelt koopt steeds een plant-pot-combinatie en dat maakt ons wel uniek.

Kamerplanten laten zich niet zo eenvoudig verzenden als pakweg een boek dat je online koopt. “We hebben dan ook heel wat research en tests gedaan met verschillende verpakkingen”, aldus Ellen. “Uiteindelijk hebben we speciale plantencups gevonden waarin de planten vastgezet kunnen worden en waarmee alle blaadjes, of stekels van de cactussen, toch goed beschermd blijven en dus heelhuids bij de klant aankomen.”    

De webshop is te vinden via www.plantiful.be Wie online een bestelling plaatst kan de plantjes een paar dagen later huis verwachten.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio