Gracilis viert jubileum met vernieuwende aquashow

Foto: Leo Brouwers

Gracilis viert jubileum met vernieuwende aquashow

Print
Westerlo - Aquariumclub Gracilis bestaat dit jaar 50 jaar en dat willen de leden niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Daarom organiseren ze een bijzondere aquashow, die iedereen van 26 augustus tot en met 3 september in de parochiezaal van Tongerlo kan bezoeken.

Gracilis werd in 1967 opgericht door drie vrienden met een passie voor vissen. René D'Joos, één van die drie stichtende leden, herinnert het zich nog goed. “We waren alledrie aquariumliefhebbers en waren reeds aangesloten bij een club in Herentals. We merkten echter dat in ons eigen dorp de interesse voor aquaria groeide. Dat bleek te kloppen, want kort na de stichtingsvergadering in Dancing Dennenwoud hadden we al 39 leden.” Vijftig jaar later telt de club zo'n 75 leden en vergadert het bestuur nog steeds in Dennenwoud, dat tegenwoordig Den Asberg heet. De clubvergaderingen vinden maandelijks op vrijdagavond plaats in de parochiezaal van Tongerlo.

Om de twee jaar organiseert Gracilis in de laatste week van augustus een aquariumtentoonstelling. Dit jaar dus voor de 25ste keer. De leden zijn al maanden in de weer om van deze jubileumeditie een bijzondere show te maken. Voorzitter Chris Eurlings is erg enthousiast: “Al wie geïnteresseerd is in vissen, moet zeker komen kijken. We hebben een veertigtal zoet- en zeewateraquaria, we creëren een binnenvijver in de zaal en hebben een stand met voedseldieren. Dé grote blikvanger is een wc-pot die dienst doet als aquarium. Verder richten we een nostalgiehoek in, waarin we terugblikken op 50 jaar Gracilis. “ De collega's van de Kempische Aquarium- en Terrariumfederatie (K.A.T.) richten ook enkele aquaria in.

Geïnteresseerden kunnen de aquariumtentoonstelling van Gracilis van 26 augustus tot en met 3 september bezoeken in de parochiezaal van Tongerlo, de Trannoyplein 5. Op zaterdag en zondag is de zaal open van 10 tot 22 uur. Maandag tot vrijdag is de tentoonstelling te bezoeken van 17 tot 22 uur. Het inkomgeld bedraagt 3 euro (consumptie inbegrepen).

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio