Vader en zoon starten drumschool

Foto: Leo Brouwers

Belgian Drumschool uniek concept in België

Vader en zoon starten drumschool

Print
Westerlo - Begin oktober starten Leo en Tim Ouderits hun eigen drumschool. Vanaf vijf jaar en zonder enige muziekkennis kan men hier individuele of groepslessen volgen. Het concept van de Belgian Drumschool is uniek in België.

“Het concept gaat uniek zijn in België”, vertelt Tim Ouderits. “Als lesgever aan de muziekacademie van Geel en Mol merk ik dat steeds meer kinderen stoppen met de muziekacademie omdat ze het schoolwerk en hun verschillende hobby’s niet meer kunnen combineren. Kinderen die intensief met muziek bezig zijn, spenderen al gauw vele uren op de muziekacademie. Onze drum- en gitaarschool richt zich naar die kinderen die niet veel tijd hebben, maar toch met muziek willen bezig zijn. Notenkennis is handig, maar is zelfs niet nodig. Wist je dat er heel bekende gitaristen en drummers zijn die amper noten kunnen lezen? We gaan individuele lessen en groepslessen aanbieden van telkens 45 minuten, zodat er nog voldoende tijd overblijft om andere hobby’s te beoefenen. Peter Cech, keeper van Arsenal, is ook een getalenteerd drummer. Eigenlijk is drummen een ideale training voor jonge keepers.”

Leo en Tim hebben ondertussen reeds een heel team samengesteld dat vanaf oktober de lessen zal geven. Ze krijgen daarbij de medewerking van fabrikant ­Roland die het project materieel gaat ondersteunen. “We willen een pedagogisch gerichte opleiding geven op maat van elk individu, zodat ze een brede basis hebben waardoor ze eventueel later nog kunnen instappen in een muziekacademie. Het moet op den duur een win-winsituatie worden, zodat er geen talent verloren gaat. Naast het drummen bieden we ook gitaarlessen aan. Door het leren spelen van akkoorden gaan we een brede stijl aanbieden. Hierdoor wijken we af van de klassieke lessen. Veel mensen willen graag ook een rocknummer of schlager kunnen spelen. We beschikken over een eigen studio en bieden meer ervaren muzikanten de kans om een opname te maken of om opnames te gebruiken tijdens de lessen.” Instappers hebben geen eigen materiaal nodig. Dat wordt door de Belgian Drumschool ter beschikking gesteld.

Belgian Drumschool, 0477.93.08. 65 of belgiandrumschool@gmail.com

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio