48 uur van Oevel klaar voor nieuwe start

Het organisatiecomité van de 48 uur van Oevel. Foto: Leo Brouwers

48 uur van Oevel klaar voor nieuwe start

Print
Westerlo - Het feestcomité van Oevel (Westerlo) draait weer op volle toeren. Na een bezinningsperiode van enkele jaren pakt het op 16, 17 en 18 september weer uit met de 48 uren van Oevel.

“We hebben het de laatste jaren wat kalmer aangedaan met het organiseren van activiteiten in ons dorp”, vertelt Filip Verrezen van het Oevelse Feestcomité. “Bouwplannen en kinderdromen van onze comitéleden schroefden onze drukke agenda wat terug. Nu iedereen gesetteld is en de kinderen wat groter zijn, kriebelde het bij iedereen weer om er opnieuw een lap op te geven. In de zomer organiseerden we nog een dorpsbarbecue met ruim 350 eters. Met een nieuwe editie van de 48u van Oevel knopen we weer aan bij ons succesverhaal van vroeger.”

Op vrijdag start het feestcomité met de organisatie van een mossel-drive-in. “Tussen 16.30u en 20u kan iedereen mosselen afhalen met een eigen kom of ter plaatse een portie schaaldieren opeten.” Zaterdag zijn er vanaf 14u wedstrijden voor wielertoeristen zonder licentie, om 17u is er een dorpswedstrijd voor wielertoeristen uit Oevel en Trienenkant. Om 21.30u treedt de internationale band Gibson Brothers op, Bar Clochard sluit om 23.30u af. 

“Zondag sluiten we ons weekend af met een dorpsontbijt”, zegt Verrezen. “Dit ontbijt – waarvoor inschrijven verplicht is – was de voorbije jaren altijd een schot in de roos met een stampvolle tent met mensen die lekker komen smullen. De aanwezigen worden bovendien getrakteerd op een gastoptreden van Gunther Neefs.”

Voor het ontbijt inschrijven is wel noodzakelijk via www.48urenvanoevel.be

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio