20.000 kilometer fietsen om ideale wereld te vinden

Foto: Leo Brouwers

20.000 kilometer fietsen om ideale wereld te vinden

Print
Westerlo - Frederik Carens (27) en Kevin Verborgt (27) vliegen op 1 augustus naar Sri lanka. Al fietsend willen ze in de zomer van 2017 met 20.000 km op de teller terug in Westerlo aankomen. Door onderweg vrijwilligerswerk te doen hopen ze de ideale wereld te vinden.

“Het gaat niet zomaar een fietstocht worden”, vertellen Frederik en Kevin. “Eigenlijk hebben we drie grote doelen voor ogen. In de eerste plaats willen we reizen met een lage economische voetafdruk. Zo leggen we bijna het ganse traject met de fiets af. Alleen tussen Mongolië en Rusland reizen we per trein, omdat het gebied daar te onherbergzaam is."

"Het fysieke aspect is het tweede luik van onze reis. We hebben nog nooit meer dan 100 kilometer aan een stuk gefietst. Op dat gebied ligt er voor ons een grote uitdaging. Het derde luik is het maatschappelijke aspect. Wij willen kort bij de lokale bevolking staan en gaan op een tiental plaatsen vrijwilligerswerk doen. Die projecten hebben we reeds uitgekozen door contact op te nemen met organisaties die ter plaatse werken. Door de confrontatie aan te gaan met de plaatselijke bevolking willen wij de ideale wereld vinden.”

Op 1 juli organiseren Frederik en Kevin een benefiet in ’t Kuipje in Westerlo. Enkele van deze ervaringsdeskundigen, onder wie GvA-medewerker Marc Helsen, komen hier vertellen over hun avonturen. Op 8 juli organiseren ze ook nog een quiz in de polyvalente zaal van Voortkapel.

Hun belevenissen en de voorbereiding errond kan je volgen via www.asiabybike.be.

 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio