Covergroep gaat na tien jaar stilte terug toeren

Foto: Leo Brouwers

Tush tien tinten grijzer en wijzer

Covergroep gaat na tien jaar stilte terug toeren

Print
Westerlo - De Kempense coverband Tush stopte tien jaar geleden met optreden. De agenda was te druk, meer dan 50 optredens op een jaar, de vlam was eruit. Nu, tien jaar later, kriebelt de muziekmicrobe terug.

Het verhaal van rockband Tush begon in 2001 toen de muzikanten van de groep Straight Ahead met een nieuw concept begonnen. Een rockband met twee gitaren die er een eigen manier van podium presence op nahielden : rock muziek en humor. "Gitaristen die met hun draadloos systeem op de toog sprongen had men toen nog nooit gezien", vertelt toetsenist Jan Vannuffelen. "Met meer dan vijftig optredens per jaar werd het voor verschillende groepsleden allemaal te veel en in 2006 stopten we met de groep. We bleven wel actief in de muziekwereld, ieder op zijn eigen manier en tempo."

De draad van weleer terug oppikken en vijftig maal per jaar optreden zal er niet meer in zitten. “We hebben bewust gekozen om slechts zes keer per jaar op te treden. Ons familiaal leven mag er niet meer onder leiden. Weet je dat er destijds bandmembers waren die het communiefeest van hun eigen kinderen gemist hebben wegens een optreden. Zes optredens per jaar gaat het maximum zijn. Collega’s van huidige coverbands moeten dus geen schrik hebben.” 

Tush gaat de draad terug oppikken waar ze tien jaar geleden gestopt zijn, op de truckshow van FC Verachtert.  De herrijzenis van Tush kan je meemaken op 17 juni in de feesttent in de Bijstraat 72 in Oosterwijk. Het optreden start om 21.30 uur. 

Lees het ganse artikel vandaag in GVA editie Kempen 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio