© Leo Brouwers

Negende thriller voor Luc Vos

Na een niet zo koude winter heeft de Westelse schrijver Luc Vos de laatste hand gelegd aan zijn negende thriller. Na de ‘Millésime Sardine’-trilogie over een reeks huurmoordenaars en de wanhopige zoektocht om hen te stoppen, gooit Luc Vos het deze keer over een andere boeg.

Voor een deel ingegeven door de vreselijke realiteit van vandaag, gaan in ‘Wraaktekens’ enkele special agents van de FBI op zoek naar de daders achter een gruwelijke reeks van terroristische aanslagen. Deze zoektocht brengt hen naar Europa waar ze al snel tot de vaststelling komen dat er iets niet klopt en de daders wellicht niet zijn wie iedereen denkt dat ze zijn. Dat er iets veel groter aan de hand is. Deel 1 van deze serie probeert de daders te stoppen, maar kunnen ze ook de opdrachtgever vinden?

"Het schrijven van dit verhaal was niet zo eenvoudig", vertelt Luc Vos. "Het verhaal zelf is voor het grootste deel geschreven tussen eind november 2015 en eind februari 2016, dus voor de aanslagen in Brussel en de aanslag in de metro in Turkije, maar plots haalde de realiteit mij in en werden feiten uit het boek in het echte leven gereproduceerd. Even heb ik getwijfeld om het boek af te werken, omdat ik bang was dat het verkeerd zou overkomen. Anderzijds zal dit boek de mensen die dit soort gruweldaden willen plegen hen niet inspireren en zal het niet schrijven van dit boek hen spijtig genoeg ook niet tegenhouden. Het blijft fictie, met in feite een totaal ander verloop dan de werkelijkheid. Ik hoop dat de lezers er van kunnen genieten."

Meer info op www.lucvos.be

Nu in het nieuws