Film 'Demain' in Kempense première

Foto: Demain

Film 'Demain' in Kempense première

Print
Westerlo - Beweging.net Westerlo brengt op woensdagavond 11 mei de film 'Demain' in première voor de Kempen. Dit n.a.v. 125 jaar Rerum Novarum , de pauselijke encycliek die de syndicale strijd voor meer sociale rechten, herverdeling en gelijkheid een enorme duw in de rug gaf.

Demain toont ons een eerlijk en klaar portret van de moderne maatschappij in al haar aspecten. We weten het maar al te goed, de huidige situatie kan zo niet blijven. In ons dagelijks leven vergeten we vaak het belangrijkste: solidariteit en het overleven van de mens. In de documentaire worden de wereldproblemen rechtstreeks aangekaart maar niet moraliserend. Verschillende alternatieven komen aan bod zoals die nu al in allerlei uithoeken van de wereld te vinden zijn. Van voedsel over energie tot transport, de sociale en geografische uitdagingen: de documentaire toont alles in breed perspectief en houdt zich aan het essentiële. Over het algemeen verwachten we dat ‘de grote instanties’ de eerste stap zetten. Deze film herinnert ons eraan dat de eerste stap eerst en vooral aan de burgers ligt. En iedereen telt, al vanaf vandaag. En deze aanpak werkt. De film kwam tot stand via ‘Crowd Funding'. Deze recente film (eind 2015) loopt met groot succes in de cinemazalen, maar dus ook in Westerlo. 

De film wordt vertoond op woensdag 11 mei om 19.30 u in de gemeentelijke bibliotheek, Kasteelpark te Westerlo. Toegang met vrije bijdrage en een drankje voor 125 jaar Rerum Novarum achteraf.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio