© Leo Brouwers

Gemeente wil aanleg kunstgrasvoetbalvelden promoten

De gemeenteraad van Westerlo bespreekt volgende week de invoering van een subsidiereglement voor de aanleg van kunstgrasvoetbalvelden. De clubs kunnen daarvoor van de gemeente een subsidie krijgen van een derde van de totale investering, met een maximum van 100.000 euro.

Leo Brouwers

Daarnaast kunnen ze ook inschrijven voor een renteloze lening van maximaal een derde van de totale investering, met een maximum van opnieuw 100 000 euro. De gemeente verwacht dat de clubs zelf ook minstens een derde van het totale investeringsbedrag inbrengen. Alle voetbalclubs uit de zeven dorpen van de gemeente die aangesloten zijn bij de KBVB of bij de VFV komen voor de subsidie in aanmerking. Op die manier wordt het voor heel wat clubs haalbaar om te investeren in een kwaliteitsvolle sportinfrastructuur.

In Westerlo is er ook al vele jaren een ongeschreven regel dat de gemeente ervoor zorgt dat de voetbalclubs die aangesloten zijn bij de Belgische Voetbalbond de nodige gronden hebben. Niet evident, maar tot op heden lukt dat alvast in zes van de zeven dorpen. Het succes van de voetbalsport bij jongeren (mee veroorzaakt door de successen van de Rode Duivels) zorgt er echter voor dat ze steeds meer nood hebben aan bijkomende grond, die er echter in veel gevallen niet is.

Kunstgrasvelden kunnen ervoor zorgen dat men de bestaande voetbalvelden intensiever kan gebruiken voor trainingen en wedstrijden van jeugdploegen en eerste ploegen. De aanleg van een kunstgrasveld is dan een win-winsituatie voor de club én de gemeente. De club heeft kwalitatief betere velden en is niet meer afhankelijk van het natte regenweer. En de gemeente, die moet niet op zoek naar bijkomende dure grond voor de clubs.De gemeente ondersteunt overigens de uitbouw van de infrastructuur van alle verenigingen met onder andere renteloze leningen en met het beschikbaar stellen van goedkope vergaderlokalen en clublokalen.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio