Toast Literair met Leen Van den Berg

Foto: Davidsfonds

Toast Literair met Leen Van den Berg

Print
Westerlo - Ook in 2016 organiseert het Davidsfonds van Westerlo-Centrum, met de steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren, een Toast Literair. Zoals altijd staat dit voor een smakelijk ontbijt, te beginnen met een glaasje cava, in een sfeer van mooie boeken, mooie woorden en interessante schrijvers.

Op zondag 24 januari nodigt het Davidsfonds Leen Van den Berg uit. Leen is historica en psycholoog, maar in de eerste plaats schrijfster. Haar vroegste werken zijn scenario’s voor film en televisie. Later begon ze boeken te schrijven voor kinderen. Relaties spelen een belangrijke rol in haar werk: relaties tussen familieleden, relaties tussen vrienden, relaties tussen mens en dier. De boeken zijn spannend, soms een beetje mysterieus. Verder schreef ze de tekst voor een aantal prentenboeken. In 2015 debuteerde Leen met een roman voor volwassenen: Zoon in Congo. Vooral over dat boek, waarin ons koloniaal verleden een belangrijke speelt, zal ze vertellen en er uit voorlezen. Tussendoor is er gitaarmuziek van de gebroeders De Vadder.

Toast Literair vindt plaats op zondag 24 januari om 9 uur in Boekencafé Libro, Boerenkrijglaan 7 in Westerlo. Het ontbijt is heel gevarieerd met alle soorten broodjes en beleg. Twee uur lang wisselen lichamelijk en geestelijk voedsel elkaar af.

Inschrijven voor 18 januari bij boekencafé Libro of door overschrijven van het juiste bedrag op rek. BE80 6528 2274 3877 van het Davidsfonds Westerlo met vermelding Toast Literair + aantal personen. Het aantal plaatsen is beperkt. Bijdrage voor niet-leden van het Davidsfonds is 19 euro. Leden van het Davidsfonds betalen 17 euro. Kinderen (-12): 10 euro

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio