Evelien Belmans neemt schepenambt niet op

Foto: Leo Brouwers

Evelien Belmans neemt schepenambt niet op

Print
Westerlo - In 2012 besliste het CD&V bestuur dat vanaf 1 januari 2016 Evelien Belmans het schepenambt van Tinne Wuyts zou overnemen en dat Tinne vervolgens voorzitster van de gemeenteraad zou worden. Drie jaar later wenst Evelien, om persoonlijke redenen, de uitdaging van het schepenambt niet op te nemen.

Het CD&V bestuur heeft daarom beslist om het schepenmandaat van Tinne te verlengen tot 2018 en Evelien voor te dragen als voorzitster van de gemeenteraad. “Als schepen dien je meer dan 100% beschikbaar te zijn voor de inwoners van Westerlo en dat zou mij op dit moment niet lukken.”, zo stelt Evelien Belmans. “Ik geef dan ook graag de kans aan Tinne Wuyts om een volledig mandaat rond te maken. De taak van voorzitster van de gemeenteraad neem ik wel op mij. En ga er maar vanuit, ik zal mij daar volledig voor inzetten.”  Nieuwe fractievoorzitster van CD&V in de gemeenteraad wordt Marjan De Groot.

Ook in het OCMW zijn er enkele wijzigingen. Zoals afgesproken legt Kristof Welters zijn mandaat als OCMW-voorzitter neer op 31 december 2015 maar hij blijft wel schepen tot 2018. Lowie Thys, die zoals gepland zijn schepenmandaat op 1 januari neerlegt, ziet zijn inzet beloond met de opvolging van Kristof als OCMW-raadslid. Staf Kempenaers, die de gemeente verlaat, zal worden vervangen door Isabel Van Leuffelen en Wim Daems volgt, zoals afgesproken, Kris Van Dael op.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio