Buurtbewoners kunnen investeren in windmolenpark dankzij Electrabel CoGreen

Foto: Electrabel

Buurtbewoners kunnen investeren in windmolenpark dankzij Electrabel CoGreen

Print
Westerlo - Zes nieuwe windturbineparken zullen vanaf vandaag worden opengesteld voor burgerparticipatie via de coöperatieve Electrabel CoGreen. In Westerlo komt er een windmolenpark op Plassendonk in Oevel

Electrabel richtte als lokaal verankerde speler Electrabel CoGreen op. Hiermee wil de onderneming een antwoord bieden op de vraag van omwonenden om ze nauwer te betrekken bij projecten in hun buurt. Op die manier krijgen ze de kans om bij te dragen aan een duurzamere energieopwekking. Sinds 1 januari 2014 hebben reeds 495 burgers de keuze gemaakt om aandeelhouder te worden van 5 windturbineparken in hun buurt. In totaal werd 925 000 euro geïnvesteerd.

Electrabel beschikt vandaag over 486 MW hernieuwbare energiecapaciteit, wat van haar de grootste groenestroomproducent van het land maakt. Ze wil dit ook blijven door onder andere tegen 2020 haar geïnstalleerd vermogen inzake windenergie te verdubbelen naar 400 MW. Vandaag beschikt ze al over 175 MW windenergie verspreid over 26 windmolenparken met 94 geïnstalleerde windturbines. Dit komt overeen met het equivalent verbruik van 100 000 gezinnen. Tegen eind 2015 komen er al 25 nieuwe windturbines bij.

Tot 31 oktober krijgen de omwonenden de kans om zich in te schrijven. De kostprijs per aandeel bedraagt 125 euro en per persoon kunnen maximaal 20 aandelen verkregen worden. Het jaarlijks dividend hangt af van de hoeveelheid elektriciteit die de windmolens produceren. Er is geen garantie op een minimum dividend, maar Electrabel CoGreen streeft naar een rendement van 4%.

Op maandag 12 oktober om 19 uur is er een infovergadering in parochiecentrum de Biehal in Oevel.

Meer informatie kan u vinden op www.electrabelcogreen.be

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio