Voetbalclub pakt uit met WK botsjotten

De bestuursleden van HSV zijn klaar voor het WK botsjotten. Foto: Leo Brouwers

Voetbalclub pakt uit met WK botsjotten

Print
Westerlo - Voetbalclub HSV uit Tongerlo organiseert op zondag 5 juli vanaf 13 uur zijn jaarlijkse Pinanti-cup. Een ludiek wk botsjotten moet daarbij een extra publiekstrekker zijn.

"We organiseren dit jaar voor de achtste keer een penalty cup", gaat Michiels verder. "Teams van vijf spelers trappen in poules enkele reeksen penalty's. De winnaars ervan spelen voor de HSV-pinanti beker."

WK Botsjotten
Om het geheel wat op te vrolijken organiseert de Tongelse liefhebbers voetbalploeg tegelijkertijd het onofficiële WK botsjotten. "Eigenlijk is de organisatie van  dit ludieke evenement enkele jaren geleden aan de toog ontstaan. Er passeerden verschillende ideeën om de Pinanti cup iets extra's te geven. Het moest iets attractief zijn en er mocht niet veel papierwerk in kruipen. Wel, dit botsjotten is op maat gesneden. Buiten een te grote rubberbot, een meter en een deel van ons voetbalterrein is er niets speciaals voor nodig. Het terrein is ingedeeld zoals een terrein voor discuswerpen, waar om de vijf meter een lijn getrokken is. De deelnemers krijgen een veel te grote rubberbot aan de voet en moeten die uit stilstand zover mogelijk proberen weg te shotten. Het HSV-botsjot record staat momenteel op 36 meter. We zijn benieuwd wie dit kan verbeteren. Rijk zal de de winnaar er niet van worden, maar hij krijgt wel de onofficiële titel van WK-botsjotkampioen mee."

Vooraf inschrijven voor het botsjotten hoeft niet. Dit kan ter plaatse gebeuren. Voor de Pinanti-cup is het wel nodig om vooraf in te schrijven. Dit kan nog tot zondagvoormiddag op www.hsvtongerlo.be  De toegang is gratis. De avond wordt afgesloten met muziek en een frisse pint.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio