Tuinpoortje gaat laatste keer open

Print

Michel Van Mellaerts en Griet Mertens in hun romantische tuin. Foto: Leo Brouwers

Westerlo - 't Goede Gevoel, de romantische bloementuin van Griet Mertens (66) en Michel Van Mellaerts (65) uit Oevel-Westerlo, wordt deze maand voor het laatst opengesteld voor het grote publiek.

In 2011 werd de tuin van Griet Mertens en Michel Van Mellaerts, gelegen in de Taxandriastraat 4 in Oevel, nog uitgeroepen tot de mooiste tuin van 't land. De jury prees hen voor hun eigen ontwerp, zonder inbreng van tuinarchitecten. "De liefde voor planten krijg je waarschijnlijk bij je geboorte mee en groeit dan verder met de jaren tot het een echte passie wordt", vertellen Griet en Michel. Qua stijl is de 40 a grote tuin niet onder één noemer onder te brengen. Ze tuinieren op hun gevoel, met hun hart. De tuin staat vol prachtige rozen, klimplanten, vaste planten, heesters en bomen. "Onze tuin telt ruim duizend verschillende planten. Van alle planten kennen we zowel de Nederlandse als de Latijnse naam, een ideale geheugentraining." Tuinreportages gaven de tuin bekendheid in Rusland, Litouwen, Duitsland, Frankrijk en Nederland. Zelfs tuinliefhebbers van Australië en de Westkust van Amerika vonden de weg naar het kleine Oevel.

Open tuindagen

Wie de tuin van Griet en Michel nog een laatste keer wil bewonderen kan hier op 7, 14, 21, 27, 28 juni en 5 juli van 10 tot 18 uur terecht. Wie niet kan wachten kan alvast de sfeer opsnuiven op hun website http://users.skynet.be/grietmertens.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio