Oevelse WielerVrienden trappen ook in 2015 tegen kanker

Foto: Leo Brouwers

Oevelse WielerVrienden trappen ook in 2015 tegen kanker

Print
Westerlo - In 2014 stonden de Oevelse Wielervrienden (OWV) voor de eerste keer aan de start van de ‘1000 km van Kom op tegen Kanker’, de langste fietstocht van Vlaanderen. De komende maanden organiseren zij diverse activiteiten om met minstens drie teams te kunnen deelnemen.

Via de organisatie van een kunstveiling, een pizza-verkoop, de Ronde van Vlaanderen op groot scherm, de eigen rit 'de 125 km van OWV for Life' en de gulle bijdrage van verschillende sponsors, zamelden de Oevelse Wielervrienden vorig jaar 15 000 euro in. Goed om 3 OWV-teams aan de startlijn te brengen. “We willen dit jaar evengoed doen”, gaat Luc Helsen verder. “Vorig jaar werden we als team in de kijker gezet door de organisatie, omdat we voor de eerste keer deelnamen en dadelijk drie teams inschreven. Het doel dit jaar is zoveel mogelijk mensen in Oevel en Westerlo te laten 'fietsen tegen kanker'.”

Spinningmarathon
Het eerste initiatief vindt plaats op zaterdag 7 februari. Vanaf 14 uur stappen telkens 30 fietsers op de spinningfiets en trappen voor het goede doel onder leiding van 4bikes indoor cycling tijdens een 5 uren durende spinningmarathon in Heracles te Westerlo.  Inschrijven kan nog via de OWV-website. De maanden februari en maart staan in het teken van de verkoop van vers bereide pizza's, lasagnes en spaghetti's. Op 13 juni wordt de tweede editie van de OWV for Life-Classic verreden, een sportieve fietsuitstap in groep voor alle wielertoeristen uit Oevel en Westerlo. Op deze dag vindt ook de kick off van een fietszoektocht plaats, die doorlopend tijdens de zomermaanden kan gefietst worden.

Alle info over de activiteiten van OWV for Life zijn terug te vinden op de website www.owvforlife.be of op Facebook ( www.facebook.com/groups/OWVforlife/ ).

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio