© Kunst en Geest

Kunst en Geest brengt Brassed Off

Theatergezelschap Kunst en Geest brengt vanaf 7 maart Brassed Off. Brassed Off is een bekende Britse tragikomische film van Mark Herman. Deze regisseur maakte ook de toneelversie.

Leo Brouwers

Brassed Off schetst het leven in een typisch Noord-Engels mijnwerkersstadje tijdens de grote sluitingen van de koolmijnen die met verpaupering en sociale onrust gepaard gingen. Het verhaal draait om de brassband van de mijn van Grimley, ergens in Yorkshire, die ook dreigt gesloten te worden. Aan elke mijn was vroeger een fiere brassband verbonden en onderling werden muziekwedstrijden georganiseerd. De sluiting van de mijn zou voor deze muzikanten-mijnwerkers ook een einde van hun sociaal leven betekenen.

Brassed Off is een volksstuk met humor, bekende brassbandmuziek en eigen filmopnamen. Spelen mee : Marc Van Braeckel, Fons Vos, Johan Schauwaers, Frank Sterckx, Jelle Fry, Cesare Iannuzzi, Guy Van Kerckhoven, An Algoet, Sofie Vervloet, Lut Vos, Lies Van Kerckhoven, Yvonne Vos, Lief Van Kerckhoven, de kinderen en de muzikanten.

Speeldata : 7-13-14-20-21-24-27-28 maart, zondag 29 maart (matinee 15u.) en 3-4 april in theaterzaal De Krekke te Westerlo, telkens om 20 uur.

Reserveer online via www.kunstengeest.be of bij café Libro, Boerenkrijglaan 7 in Westerlo op 0471-48 17 34.

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio