© Leo Brouwers

Gemeenteraad wijkt uit voor kunstenaars

De laatste gemeenteraad van het jaar in Westerlo wijkt deze avond voor één keer uit naar veiligheidscentrum de Marly. Tot het einde van het jaar palmen 21 Westelse kunstenaars de raadszaal, hal en kapel van het gemeentehuis in.

Voor de 42ste keer organiseert de cultuurraad van Westerlo de tentoonstelling van de Westelse kunstenaars. 21 kunstenaars stellen tijdens de eindejaarsperiode in het gemeentehuis van Westerlo diverse kunstvormen voor. De opening van de tentoonstelling was één goednieuwsshow. Allemaal lachende gezichten bij de kunstenaars maar ook bij schepen van cultuur Kristof Welters want er wordt vanaf volgend jaar geïnvesteerd in cultuur. “Er wordt een budget voorzien van 14 000 euro voor de aankoop van nieuwe tentoonstellingspanelen en de prijzen voor de huur van de tentoonstellingsruimte in het gemeentehuis gaan omlaag”, vertelt hij. “De gerestaureerde kapel kan zelfs gratis gebruikt worden door kunstenaars. De gemeente Westerlo wil hiermee creativiteit blijven stimuleren. In onze gemeente zijn tientallen mensen die creatief bezig in alle mogelijke vormen. Zij krijgen hier de kans om hun kunnen voor te stellen.” Vanavond moeten deze voorstellen nog wel goedgekeurd worden door de gemeenteraad.

Praktisch :De tentoonstelling van de Westelse kunstenaars loopt tot en met zondag 28 december in het gemeentehuis van Westerlo, Boerenkrijglaan 61 in Westerlo. De tentoonstelling is op weekdagen geopend van 9 tot 17 uur en tijdens het weekend van 14 tot 17 uur. De inkom is gratis.

*******Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen – editie Kempen ******

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio