Controle parkeerplaatsen voor personen met handicap

Foto: Politie Zuiderkempen

Controle parkeerplaatsen voor personen met handicap

Print
Westerlo - Politie Zuiderkempen nam van 1 tot en met 7 december deel aan de eerste actieweek 'Parkeerplaatsen voor personen met een handicap'. Elk van die parkeerplaatsen in de gemeenten Herselt, Hulshout en Westerlo werd dagelijks tweemaal gecontroleerd.

Bij deze controles stelden zij vast dat in 89% van de gevallen een geldige parkeerkaart voor personen met een handicap aanwezig was. In zes voertuigen lag geen speciale parkeerkaart, bij vijf voertuigen was de titularis van de speciale parkeerkaart geen bestuurder of passagier en bij drie voertuigen werd de speciale parkeerkaart van een overledene gebruikt. De acht parkeerkaarten die onrechtmatig werden gebruikt werden ingehouden en terug gestuurd naar de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid.

De politie gaat verder actief op zoek naar parkeerkaarten van overleden personen die niet werden ingeleverd. Iedereen die nog in het bezit is van een parkeerkaart op naam van een overleden persoon wordt dringend verzocht deze naar de Federale Overheidsdienst op te sturen. 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio