© De Lijn

De Lijn versterkt buslijnen 220 en 540

De Lijn heeft enkele wijzigingen aangebracht aan het bus aanbod in onze regio. Vanaf 15 december rijdt bus 540 op weekdagen elk uur tussen Herentals en Westerlo en bus 220 tussen Herentals en Morkhoven. Er worden langs deze lijnen enkele belbushaltes uit dienst genomen.

Leo Brouwers

De Lijn en de betrokken gemeentebesturen hebben in onderling overleg enkele wijzigingen aangebracht aan het busaanbod in de streek. De buslijnen 540 en 220 worden in de daluren versterkt. Het extra aanbod wordt mogelijk gemaakt door vanaf 15 december één belbus in het gebied in te zetten in plaats van twee. De vrijgekomen chauffeurs zullen op de lijnen 220 en 540 rijden.

Lijn 540 rijdt van Herentals-station via Olen-dorp, Oevel en Tongerlo naar Westerlo en terug. Tussen 9 en 15 uur zal bus 540 omrijden via Olen-Shoppingpark. De bussen op lijn 220 zullen tussen Herentals-station, Noorderwijk en Morkhoven-station rijden.

Uit onderzoek bleek dat de meeste belbusverplaatsingen gebeurden op of dichtbij de routes van de lijnen 220 en 540. De reizigers stapten meestal op en af aan de streekbushaltes. De Lijn zal enkele belbushaltes die niet ver van de streekbuslijnen 15b, 220, 305 en 540 liggen, verwijderen. Voor het comfort van de reizigers adviseert De Lijn om zoveel mogelijk gebruik te maken van de streekbuslijnen.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio