Handelaars en gemeente zetten 'Lokale Helden' in de kijker

Foto: Dirk Vertommen

Handelaars en gemeente zetten 'Lokale Helden' in de kijker

Print
Putte - Lokale Helden programmeert op vrijdag 28 april meer dan duizend artiesten op zo’n 460 podia, verspreid over 190 gemeenten in Vlaanderen en Brussel. Ook in de Mechelse regio wordt vlot gehoor gegeven aan het initiatief van Poppunt, dat samenvalt met de aftrap van de Week van de Amateurkunsten. Welke lokale superster woont er misschien wel bij u thuis om de hoek? Uw krant zoekt het de komende dagen uit.

De gemeente Putte neemt dit jaar voor het eerst deel aan het initiatief. Ze zet haar Lokale Helden in de kijker met de hulp van een tiental plaatselijke handelaars. Een hele dag lang vindt er in een van de deelgemeenten wel ergens een optreden plaats. Onder meer dichters, zangers, muzikanten en dansers krijgen zo een podium.

Schepen van Cultuur Inge De Bie (Open Vld) en diensthoofd Cultuur Robby Goovaerts trokken naar de Putse middenstand met de vraag of er geïnteresseerden waren die in hun zaak een artiest wilden ontvangen. “In totaal neemt een tiental handelaars deel”, licht De Bie toe. “Zo brengen we cultuur tot bij de mensen. Terwijl klanten bijvoorbeeld staan te wachten in de slagerij, het reisbureau of een kledingzaak, kunnen ze ondertussen van een optreden genieten. De gemeente bruist de hele dag door van zeer divers artistiek talent. We hopen dat dit het begin is van nog vele volgende edities”, zegt ze.

 

Een van de deelnemende handelaars is Patrick Van Rompaey, zaakvoerder van Lefty Guitars in Peulis, een speciaalzaak voor linkshandige gitaristen. Hij was meteen te vinden voor het initiatief. In zijn zaak vinden tussen 16.30 en 17.45u drie optredens plaats. Omstreeks 21u treedt hij zelf nog op in Café Kai met zijn eigen groep, Sacramento Matic. Tijdens de wekelijkse vrijdagmarkt zorgt nog een aantal jonge leerlingen van de academie voor een streepje muziek. “Ook in het gemeentehuis zelf nodigen we een artiest uit”, geeft De Bie nog mee. Naast Lefty Guitars en Café Kai nemen ook Café ’t Pleintje in Grasheide, Café Bij ons Witte, Body World, Oranjetours, 2travel, Dame Blanche lingerie, Slagerij Van Loock, Papo en Grill-n-Chill deel aan Lokale Helden.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio