© Kristof Van Rompaey

© Kristof Van Rompaey

© Kristof Van Rompaey

1 / 3

Stormloop op spelconsoles na faillissement Q-Games

Spelconsoles, games en alle denkbare accessoires. Na het faillissement van de Heistse en Lierse Q-Games winkels moet het allemaal de deur uit. De uitverkoop bracht vrijdagochtend op beide locaties al een overrompeling teweeg. Wat nog rest, wordt ook vandaag nog verkocht.

Kristof Van Rompaey

Het Heistse Industriepark werd vrijdag al vanaf ’s ochtends overspoeld door kooplustige spelfanaten. Aan de Lierse winkel deden zich soortgelijke taferelen voor. Veilinghuis Moyersoen verkoopt op beide locaties momenteel de volledige voorraad van Q-Games uit met een korting van 60% op alle artikelen.

Vrienden Jelle Laplasse en Jan Scheerlinck stonden al van 6u ’s ochtends aan de Heistse winkel te wachten. Ze konden dus bij de eersten hun slag slaan, maar daar moesten ze wel wat voor overhebben. “Zelf kom ik van de kust afgezakt”, vertelt Laplasse. “Jan ging ik onderweg ophalen in Brussel.” Voor het duo was het wachten de moeite waard. Hun buit mocht er wezen. Zij die wat verderop in de rij stonden en nog een nieuwe Playstation 4 of een VR-bril op de kop wilden tikken, hadden vaak al tegenslag.

’s Ochtends stonden er in Heist naar schatting al 250 mensen aan te schuiven. Het organiserende veilinghuis liet ’s middags via sociale media weten dat de wachttijden konden oplopen tot twee uur. Vanwege de brandveiligheid werden de wachtenden maar met mondjesmaat binnengelaten. Op de sociale media lokten de wachttijden, die volgens sommigen zelfs eerder opliepen tot ruim drie uur, een aantal verhitte reacties uit.

Een bezoeker die omstreeks 15u uit de winkel kwam, bekeek het dan weer positief. “Ik stond vanaf ’s middags in de rij. Ik was nog relatief snel binnen, maar vooral het zoeken naar de games die niet in de doosjes zaten, duurde heel lang. In elk geval heb ik toch nog een aantal leuke games gevonden, drie voor mezelf en een als cadeautje”, lacht hij.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio