Maar liefst 48 wagens tekenden zondag present voor de zonovergoten stoet die Putte-centrum op stelten zette. De deelnemers kwamen uit heel Vlaanderen. Er reden eveneens enkele Nederlandse wagens mee. Hekkensluiter van de feestcolonne waren de Verbrande Puttenaars zelf. Normaal zou gildelid Jef Lambrechts daarbij zijn geweest, maar de Verbrande Puttenaars moesten op 18 maart compleet onverwacht afscheid nemen van hun grootvorst. Die overleed aan een hartinfarct tijdens zijn slaap.

"Jef was zelf jarenlang keizer, alvorens hij zijn titel aan mij overdroeg", legt zijn opvolger keizer Tom Toelen van de carnavalsvereniging uit. "Hij is toen grootvorst geworden. Zijn overlijden kwam voor ons als een donderslag bij heldere hemel." Bij de gilde werd grootvorst Jef op handen gedragen en stond hij bekend als altijd hulpvaardig. Hij sloeg ook zelden een activiteit over. Maar in gedachten was hij er zondag nog bij. "Als eerbetoon aan zijn jarenlange inzet bij de gilde werd zijn foto samen met een rauwbandje opgehangen aan de voorruit van de wagen."

Gezien de stralende editie, lokte de stoet al meteen bij het uitrijden om 14.11u heel wat bezoekers, jong en oud, naar buiten. Ook heel wat jeugdverenigingen uit de streek tekenden present om langs de kant van de weg snoep te komen rapen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio