© JDW

Wiekevorst tegen Kanker verenigt dorpsgemeenschap

Verschillende handelaars, verenigingen en dorpsgenoten in Wiekevorst (Heist-op-den-Berg) slaan de handen in elkaar voor Wiekevorst tegen Kanker. De komende weken organiseren ze een aantal activiteiten waarmee ze inkomsten willen genereren om een team in te schrijven voor de 1.000 kilometer voor Kom op tegen Kanker.

Het hemelvaartweekend is al enkele jaren gereserveerd voor de 1.000 kilometer. Dit jaar trappen deelnemers van 25 tot en met 28 mei mee in de aflossingsrit voor het goede doel, met vertrek en aankomst in Mechelen. Ook Wiekevorstenaar Joris De Preter vatte het plan op een team in te schrijven. “Maar al snel bleek dat het me niet in mijn eentje zou lukken om de benodigde 5.000 euro in te zamelen”, stelt hij.

Samen met dorpsgenoot Kurt Vets trok hij uiteindelijk naar de middenstand en de verenigingen. “We legden een vergadering samen, waarop onmiddellijk veel reactie kwam. Het initiatief is ondertussen dus uitgegroeid tot een gezamenlijk inspanning van de dorpsgemeenschap”, benadrukt De Preter. “Een warm verhaal, waarbij iedereen samenwerkt aan eenzelfde goed doel.”

De Preter is er alvast van overtuigd dat het geen probleem zal zijn om voldoende sponsorgeld bij elkaar te verzamelen. Zes heren en twee dames uit verschillende lokale verenigingen gaan de uitdaging aan.

“We organiseren drie activiteiten om het nodige startgeld te verzamelen”, zegt hij. Als kers op de taart doet ook wereldkampioen veldrijden Wout van Aert een duit in het zakje. “We kregen inmiddels bevestiging dat we zijn originele WK-trui mogen verloten. Tijdens onze activiteiten verkopen we daarvoor tombolalotjes. De trekking vindt plaats tijdens de laatste activiteit op 7 mei. Ondertussen zijn we ook nog in onderhandeling om nog twee truien van klinkende namen te bemachtigen. Daarover hebben we voorlopig nog geen bevestiging.”

Een overzicht van de activiteiten vindt u op de website: www.wiekevorsttegenkanker.be

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio