Speelpleinwerking zoekt extra ruimte voor allerjongsten

Archiefbeeld: schepen Kelly Van Tendeloo bij de speelpleinwerking aan de Boonmarkt Foto: Dirk Vertommen

Speelpleinwerking zoekt extra ruimte voor allerjongsten

Print
Heist-op-den-Berg - De Heistse jeugddienst en de buitenschoolse kinderopvang gaan op zoek naar 20 tijdelijke extra plaatsen om de jongste leeftijdsgroep tijdens de zomervakantie op te vangen bij de speelpleinwerking.

Volgens schepen van Jeugd Kelly Van Tendeloo (sp.a) stonden er vorig jaar in juli en augustus dagelijks kinderen van 3 tot 5 jaar op de wachtlijst van de speelpleinwerking. "Daarom willen we het aantal plaatsen voor de allerkleinsten nu opkrikken van 60 tot 80. In afwachting van de nieuwbouw in de Boonmarkt zoeken we dus naar een tijdelijke  locatie", legt de schepen uit.

De ruimte van de centrale opvang in de L. Carréstraat is te klein voor 20 extra kinderen. "Maar indien we geen extra ruimte vinden, verhogen we het aantal plaatsen wel nog tot 70 door er de bovenste etage open te stellen. Die doet momenteel dienst als vergaderruimte."

Om de werking van de jongste leeftijdsgroep te ondersteunen wordt tijdens de zomervakantie ook een extra jobstudent aangeworven. "We beseffen dat dit de enige gemeentelijke, openbare, opvang is", zegt Van Tendeloo nog. "We willen ouders absoluut niet in de kou laten staan tijdens de vakantieperiodes en stellen dus alles in het werk om de wachtlijsten weg te werken."

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio