© Joren De Weerdt

Toneelkring Mendo schenkt opbrengsten aan Booischotse verenigingen

Toneelkring Mendo draait volop warm voor zijn jaarlijks toneelstuk in de parochiezaal van Booischot (Heist-op-den-Berg). Vanaf 11 maart vertolken de leden de komedie In de hemel is het schoon van Julia Engelen. De opbrengst verdelen ze onder drie Booischotse verenigingen.

Kristof Van Rompaey

Al meer dan dertig jaar heeft toneelkring Mendo rond dezelfde periode een vaste afspraak in de Booischotse parochiezaal. Het theatergezelschap is een onderdeel van de gelijknamige volleybalclub, maar doorheen de jaren kwamen er ook steeds meer leden van buiten de club bij. “Aanvankelijk gingen onze opbrengsten integraal naar de volleybalclub, maar op vraag van een aantal toneelspelers verdelen we dat bedrag nu al enkele jaren onder drie verenigingen”, zegt Willy Van Bael van de toneelkring. “Naast de volleybalclub zelf, kwamen daar ook de ouderraad van de basisschool in Booischot en de jeugdwerking van voetbalploeg KVC Booischot bij.”

Ditmaal brengt de toneelkring geld in het laatje met vijf opvoeringen van de satire In de hemel is het schoon, geregisseerd door Johan Wouter. Iedereen is welkom op 11, 12, 14, 17 of 18 maart. "In het verleden kon je met een ticket op eender welke dag naar een voorstelling komen kijken, maar dat systeem hebben we afgevoerd", geeft Van Bael nog mee. "Dat leverde soms een overbevolkte zaal op, terwijl er op andere dagen plaatsen open bleven. Nu zijn er voor elke opvoering tweehonderd tickets beschikbaar. Wie op een specifieke dag wil komen, is er best op tijd bij.”

Kaarten: 015.22.21.33Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio