© Shutterstock

Gepensioneerde landbouwer laat vee aan lot over

Een gepensioneerde landbouwer uit Heist-op-den-Berg mag zich aan een proces-verbaal verwachten voor het verwaarlozen van zijn vee. Acht runderen werden er maandag in beslag genomen.

Kristof Van Rompaey

Een veehouder die zijn eigen dieren aan hun lot overlaat. Volgens woordvoerder Brigitte Borgmans van het departement Leefmilieu, Natuur en Energie komt het niet al te vaak voor dat er bij landbouwers dieren in beslag worden genomen. “Maar dit is nu al het tweede gelijkaardige geval dat op korte tijd bij de Vlaamse dienst Dierenwelzijn wordt gemeld”, vertelt ze. “In Overijse werd onlangs ook nog beslag gelegd op twintig ondervoede runderen bij een landbouwer.”

In Heist-op-den-Berg gebeurde de inbeslagname na een klacht die bij de lokale politie werd neergelegd. De dienst Dierenwelzijn kwam ter plaatse en voerde een controle uit. Volgens Borgmans bleek het te gaan om een zeer ernstig geval van verwaarlozing. De acht runderen werden vervolgens onmiddellijk in beslag genomen. “Omdat het gaat om dieren die een economische waarde hebben, worden ze openbaar verkocht nadat ze de kans hebben gekregen om terug op krachten te gekomen”, weet Borgmans nog. “Tegen de landbouwer werd een proces-verbaal opgesteld.”Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio