© RR

Twaalf scholen onderzoeken toekomstige samenwerking

Twaalf schoolbesturen uit de ruime Mechelse regio verklaren de intentie om een structurele samenwerking te onderzoeken. “Dat is noodzakelijk om te voldoen aan de eisen van een maatschappij die voortdurend en snel verandert en steeds meer verwacht van het onderwijs”, luidt het.

kvro, svh

In totaal hebben de toekomstplannen betrekking op zo’n 11.420 leerlingen, zowel uit het basis- secundair als buitengewoon onderwijs. “De besturen van de betrokken scholen hebben elkaar sinds vorig jaar herhaaldelijk ontmoet, wat het vertrouwen deed aanscherpen”, luidt het in een persbericht.

De scholen waar het om gaat, bevinden zich in de ruime Mechelse regio. Het gaat om de Parochiale School Sint-Maria in Bonheiden, Gemengd Buitengewoon Onderwijs Ter Elst in Duffel, Vrije Basisschool Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Katelijne), Sint-Katarinaschool in Sint-Katelijne-Waver, Katholieke Basisschool van Hombeek (Mechelen), Gesubsidieerde Vrije Basisschool Hofstade (Zemst), Vrije Basisschool in Weerde (Zemst), Sancta Maria Basisschool in Willebroek, Katholieke Basisschool van Zemst, Technische Scholen Mechelen, Onderwijsinrichting Ursulinen in Onze-Lieve-Vrouw-Waver en De Ranken vzw in Mechelen en deelgemeentes Leest en Heffen.

Verschillende werkgroepen gaan nu de aanloop naar de samenwerkingsovereenkomst voorbereiden. In januari 2018 zou dat tot concrete verbintenissen moeten leiden. “De besturen willen vanuit een grotere organisatie mogelijkheden scheppen om efficiënter te werken. De directeurs en personeelsleden van de scholen krijgen op die manier meer ondersteuning om het beste uit hun leerlingen te halen.”

De samenwerkingen moeten in de eerste plaats dus in het belang van elke leerling, van ieder personeelslid en van alle participanten van de scholen zijn. "Op termijn streven de besturen ook een duidelijke structuur na, maar wel met oog voor de eigenheid en cultuur van elke school."Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio