© JoDw

Harlekijn wuift klanten laatste keer uit tijdens afscheidsfeestje

De gestopte kledingzaak Harlekijn organiseert zaterdag een afscheidsfeestje voor haar klanten. Wie een blijvend aandenken wil aan vier decennia alternatieve mode in Heist, kan er ook een stukje van het interieur kopen.

Kristof Van Rompaey

Eind vorig jaar geraakte bekend dat mede-zaakvoerster en uithangbord van de zaak, Gerlind De Roover, er na veertig jaar de stekker uittrekt. Maar dat afscheid wilde ze niet zomaar ongemerkt voorbij laten gaan. “Als zelfstandige heb je geen collega's om een feestje mee te bouwen als je stopt”, vertelt ze. “Dus dacht ik, ik doe het gewoon met vrienden en klanten. Iedereen is zaterdag uitgenodigd tussen 14u en 18u, maar het is wel erg belangrijk om je komst te melden via Facebook. We willen geen overrompeling creëren, en zeker genoeg drankjes en hapjes kunnen voorzien.” Wie graag een blijvend aandenken aan vier decennia Harlekijn mee naar huis neemt, kan er een bod doen op een stukje van de inboedel. De verkoop gaat van start om 15u.

Harlekijn stond steeds bekend als een zaak die tegen het 'establishment' inging, en uitpakte met een breed aanbod aan alternatieve mode. Voor De Roover wordt het een emotioneel afscheid. “Maar de Lierse koffie- en broodbar Brood & Bloemen opent dit voorjaar een tweede zaak in het pand, dat we aan hen verhuren”, vertelt ze. “Ze willen heel wat elementen van de huidige vormgeving bewaren, en ik sta ik ook helemaal achter hun initiatief. Dat maakt het afscheid van Harlekijn toch iets minder zwaar.”

Aanmelden verplicht via www.facebook.com/harlekijnheist

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - Editie MechelenMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio