© RR

Zondag 18 december, 15u - Keizerstraat, Mechelen

Mannen van Goede WIl trakteren op jazzy Kerst

Concertband Mannen van Goede Wil uit Muizen (Mechelen) brengt in de Stadsschouwburg een gevarieerd programma in passende kerstsfeer. De Nederlandse jazzzangeres Yvonne Walter en de Poolse Lena Ska zijn ook van de partij.

Kristof Van Rompaey

Onder muzikale leiding van dirigent Rene Jonckeer duiken de muzikanten in The American Songbook, met nummers als Blue Skes, Making Whooppee, Love is here to stay, Angel Eyes en Feliz Navidad. Ze brengen ook een hommage aan de betreurde Toots Thielemans.

De Nederlandse Yvonne Walter heeft inmiddels haar uitvalsbasis in België en is een vaak, en graag, geziene gast in het Antwerpse jazzcafé Hopper. "Met haar zwoele stem weet ze het hart van haar luisteraars te omarmen", luidt het.

De Poolse Magdalena Arciszewska, beter bekend als Lena Ska, woont sinds 2007 in België. Ze is zangeres, muziekschrijfster, pianiste en flight attendant. Sinds 2005 zingt ze alles van jazz, soul, neosoul, funk en treedt ze regelmatig op in jazzclubs in het buitenland.

PraktischZondag 18 december om 15u, Stadsschouwburg Mechelen, Keizerstraat 3, 2800 Mechelen, prijs: 14 euro, www.harmoniemvgwmuizen.be