Brass Band Heist en Koen Crucke trakteren op spetterende kerstsfeer

Koen Crucke en dirigent Bert Van Thienen buigen zich over het programma Foto: JoDW

Brass Band Heist en Koen Crucke trakteren op spetterende kerstsfeer

Print
Heist-op-den-Berg - Brass Band Heist trekt zaterdag naar De Zoerla in Zoerle-Parwijs (Westerlo). Ze delen er de planken met niemand minder dan Koen Crucke. Samen nemen ze het publiek mee in de sfeer van fonkelende lichtjes, cadeautjes en gezellige huiskamers.

Regelmatig gaat Brass Band Heist op zoek naar een unieke insteek voor hun concerten. In het verleden vloeiden daar al tal van interessante samenwerkingen uit voort, zoals eerder dit jaar nog met het niet alledaagse ensemble Die Verdammte Spielerei. “We wisten ditmaal niet meteen welke vereniging we zouden uitnodigen”, vertelt dirigent Bert Van Thienen. “Daarom gooiden we het weer eens over een andere boeg. Ik nam simpelweg contact op met het management van Koen Crucke. Even later belde hij me zelf op. Hij had opgezocht wie we zijn en zag een samenwerking meteen zitten.”

Aan ervaring en talent ontbreekt het Brass Band Heist dan ook niet. Recent behaalden ze nog een vierde plaats op het prestigieuze Nationaal Brassband Kampioenschap in het Heistse CC Zwaneberg. Net als de blazers en de slagwerkers van de brassband, kijkt ook Koen Crucke volop uit naar het concert in De Zoerla. “Voor mij is dit toch de mooiste periode van het jaar”, vertelt hij. “Vroeger gaf ik rond deze tijd bijna dagelijks wel ergens een kerstconcert. Dat is nu wat afgenomen, wat me dan weer de kans geeft om er extra van te genieten.”

Voor wie er zaterdag bij wil zijn, zijn er nog plaatsen beschikbaar. Het concert gaat van start om 20u. In voorverkoop kost een ticket 15 euro, aan de kassa betaal je 18 euro.

www.brassbandheist.be

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - Editie Mechelen

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio