Cervantes doolt door Gemeentelijek Schouwburg

Foto: RR

Zaterdag 10 december, 20.15u - A. Van Landeghemstraat, Willebroek

Cervantes doolt door Gemeentelijek Schouwburg

Print
Naar aanleiding van de 400ste verjaardag van het overlijden van de Spaanse schrijver Miguel de Cervantes, puzzelden schrijver en regisseur Frank Adam en componist Pol Vanfleteren een explosief stukje muziektheater in elkaar. Tijdens ¡Ambras! doolt Cervantes door Vlaanderen. Acteurs Hans Peter Janssens, Kurt Defrancq, Valérie Vervoort, Emelien Raats vertolkens het stuk in de Gemeentelijke Schouwburg van Willbroek.

Tijd van Inquisitie, ondergrondse folterkunst en onthoofding voor groot publiek. Na de diefstal van zijn varkens gijzelt een goedlachse boer een Spanjaard met een droevig gezicht. In ¡Ambras!  doolt de Spaanse schrijver Miguel de Cervantes door Vlaanderen, op zoek naar zijn verdwenen broer Rodrigo.  Een Vlaamse Dulcinea en Sanchica zorgen voor liefde en troost.
 
Literaire hypothesen, historische feiten en hedendaagse parallellen versmelten tot explosief muziektheater, in een regie van Frank Adam en videoscenografie van Fabien Delathauwer. 

Praktisch

Zaterdag 10 december om 20.15u, Gemeentelijke Schouwburg, A. Van Landeghemstraat 101, 2830 Willebroek prijs, 18 euro, ccdester.willebroek.be

Tips om te Doen!